Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fejbőrápolók

Rendezés:

Ha a bőr természetes zsír- és nedvességtermelése kibillen az egyensúlyból, a fejbőr kiszárad. Ehhez hozzájárulnak a belső tényezők (pl. stressz, allergiák, bőröregedés), valamint a külső hatások (pl. fűtött levegő, UV-sugárzás, környezetszennyezés). 

A száraz fejbőr első jelei a feszülés, viszketés vagy szúró érzés. Olykor a fejbőr kipirosodik és hámlik – legkésőbb ilyenkor van itt az ideje annak, hogy figyelmet fordítsunk az ápolására. Amíg a száraz fejbőr oka az elégtelen faggyú a fejbőrön, addig a korpásodás gyakran ennek épp az ellenkezője. A zsíros korpa ugyanis a faggyú túltermelődése miatt alakul ki. 

száraz korpa, amikor a bőr a nedvesség hiánya miatt hámlani kezd, gyakran a száraz fejbőr tünete. Ebben az esetben semmiképp se használj klasszikus korpásodás elleni sampont – mivel ezeket alapvetően arra találták ki, hogy visszaállítsák a zsíros fejbőr egyensúlyát: a száraz fejbőr problémáját még inkább súlyosbíthatják.

Az igénybe vett fejbőr ápolására azok a termékek alkalmasak leginkább, amelyek zsírt és nedvességet biztosítanak. Az érzékeny fejbőr számára készült samponokon kívül ide tartoznak a kondicionálók, tápláló kezelések, hajmaszkok, szérumok vagy olajok, amelyek a haj és a bőr revitalizálását szolgálják. Hiszen amikor a fejbőr szenved, a haj is gyakran fénytelen és törékeny.

Az oldal tetejére