Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vékonyszálú haj

Rendezés:

A nők egyik leggyakoribb gondja a hajukkal kapcsolatban a nem elég dús, lelapuló és vékony szálú haj. Sokak számára ez megoldhatatlan problémát és végtelen mindennapos küzdelmet jelent, amelyre nincs igazán megoldás.

A vékony szálú hajú nők akár 60% -ának hajkárosodása is van. Ezért fontos az ilyen típusú haj számára a hatékony hajápolás, amely nemcsak dússágot ad a hajnak, hanem táplál, regenerál és hidratál is. A kívánt dússág elérésének első és abszolút döntő lépése a megfelelő hajápolási termékek kiválasztása. Ezeknek kifejezetten hajdúsító termékeknek kell lenniük, könnyű összetétellel, amely nem nehezíti el a hajat.  

Álmaid dús haját nemcsak a hajmosáshoz legmegfelelőbb termékek kiválasztásával érheted el, hanem a haj megfelelő formázásával is. Hajmosás után hagyd mindig kicsit megszáradni a hajat, körülbelül a száradás utolsó harmadáig, és csak ezután kezdd el formázni. Használj kerek hajkefét a szárításhoz a nagyobb dússágért, különösen a fejed tetején. Hajszárítás után hajcsavarók vagy hajsütővas segítségével is növelheted a haj dússágát és terjedelmesebb megjelenést varázsolhatsz neki, még természetesen egyenes haj esetén is. Ne felejtsd el, hogy a haj göndörítése mindkét esetben a haj növekedésével ellentétes irányba ideális. Ez biztosítja a dússágot egészen a hajtövektől.

Nőként az egyik legbosszantóbb dolog, ha tartás nélküli a hajad. Nem áll sehogy, lelapul, nem lehet vele semmit kezdeni, minden nap tortúra, mire kinéz valahogy. Sokan küzdenek ezzel a problémával. A baj oka egyrészt a genetika, hiszen a vékony szálú hajnál gyakrabban előfordul ez a tünet. Másrészt azért el is lehet rontani a hajat. A túl gyakori festés, az extrém hosszúságú haj vagy a hajformázók nem megfelelő használata okozhatja a fejre lapulást.
A tartás nélküli hajon azonban segíthetünk, ha olyan hajápolót használunk, ami erősíti a hajszálakat, vitalizálja a hajhagymákat. A haj, mivel egész életünk folyamán növekszik, cserélődik, sok energiát emészt fel. Ezt, ha táplálkozással nem sikerül pótolni, akkor mesterségesen, a hajápolók segítségével tudjuk megtenni. A vitaminok, ásványi anyagok segítenek, hogy az egészséges fejbőrből egészséges, erős hajszálak nőhessenek.

A túlzottan vékonyszálú hajjal megbirkózni nem a legkönnyebb feladatok egyike, de megfelelő hajdúsító készítményekkel és néhány ügyes ötlettel biztosan meg tudsz kűzdeni vele.

A lelapult haj gondozása pontosan a hajmosással kezdődik és a helyes eljárás nélkül nem érhetsz el nagy sikereket. Válassz olyan hajdúsító készítményeket, amelyek könnyed összetételűek és túlzottan nem veszik igénybe hajadat. És mi a legfontosabb?

Ne feledkezz meg minden hajmosás szentháromságáról:
A sampon – Egy hajmosás alkalmával ideálisan két körben is használj sampont, hogy biztos legyél abban, hogy kimostad az összes hajformázó készítményt és szennyeződést.
A kondicionáló – Ezt mindig csak a haj alsó felére vidd fel, soha ne a gyökerekhez és a fejbőrhöz.
A hajfomázó termékek - Elengedhetetlen hajtőemelő spray illetve hajdúsító hajhab használata, nélkülük nem fogsz tudni volument létrehozni.

A hajunk szerkezetéért, állagáért, mennyiségéért nagyrészt a genetika a felelős. A szőkék haja általában több, ám vékonyabb szálú, mint azoké, akiknek sötét hajuk van. A vékony szálú haj természeténél fogva általában lelapul a fejbőrre, így hamarabb zsírosodik. A vékony, tartás nélküli hajszálak kialakulását helytelen, egészségtelen életmód is eredményezheti. Ebből következik, hogy sokat tehetsz azért, hogy hajad dúsabbnak hasson, egészséges legyen. A vékonyszálú hajjal meglehetősen sok probléma van. A többi hajtípusnál is óvatosabban kell mosni, nehogy megtörjenek a szálak, bizonyos hosszúság elérése után a hajszálak elvékonyodnak, a tincseknek szinte alig van tartásuk, hamar a fejre lapulnak. A hajápoló termékekkel azonban sokat tehetünk azért, hogy dúsabb és egészségesebb legyen a hajkoronánk. Ilyenek például a tömeg és volumennövelő termékek,illetve a hajtőemelő és hajdúsító sprayk és hajhabok is.

 

Az oldal tetejére