Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szálkás, száraz, szöszös haj

Rendezés:

A szöszös, szálló haj mögött rendkívül eltérő okok húzódhatnak meg. A probléma hátterében általában a dehidratált tincsek állnak, tehát a haj nedvességtartalmának hiánya. Ha csupán nedves, nyirkos időben tapasztalható a szöszös, szalmakazalszerű kinézet, akkor egészen egyszerűen meg kell akadályozni, hogy a szálak magukba szívják a nedvességet. Erre a célra érdemes hajban maradó kondicionálót használni, amely simító hatású. 

A szálkás, száraz haj másik leggyakoribb oka, hogy a fejbőr faggyúmirigyei túl kevés zsírt termelnek és a hajat nem látják el elegendő tápanyaggal, így hiányzik a védőréteg, ami rugalmasságot ad.

Olykor a kutikulák sérülése áll a háttérben vagy a szálak védőrétegének mikrorepedései okozzák a könnyű feltöltődést, illetve a vízveszteséget. Gyakran pozitív töltésű lesz a haj, és emiatt válik rakoncátlanná a frizura. Az elektrosztatikus tincseket olykor nehéz megzabolázni, ráadásul nem csak a pulóver, garbó vagy sapka felhúzásával kiváltott súrlódás okozhatja, akár a nem megfelelő hajkefe és a hajszárítás folyamata is kiválthatja a problémát. Általában a száraz haj hajlamos arra, hogy szálkás és szöszös legyen, ezért elsősorban a dehidratált állapotot kell megszüntetni.

Erre tökéletesek a balzsamok, hajmaszkok, hajformázó krémek, de az sem árt, ha a műanyag hajkefédet természetes sörtéjűre cseréled. Az ionizációs hajszárító szintén segítségedre lehet.

 

Az oldal tetejére