Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Korpás haj

Rendezés:

A korpa a fejbőr elhalt hámsejtje, ami rendszeresen leválik a fejbőrről. Normál körülmények között észre sem veszed, és nem ad okot a nyugtalanságra. A nagyobb mértékű korpa viszkető, irritált bőrt okoz. Valamilyen betegség vagy rossz étrend eredménye is lehet.

Első látásra száraz és zsíros korpát tudunk megkülönböztetni. A száraz korpa a klasszikus bőrhámlás eredménye. A száraz fehér pikkelyek a vállra hullanak. A legtöbb esetben a hátterében valamilyen gyulladás, gyors hőváltozás vagy irritáció áll.

A zsíros korpa a seborrhoeás dermatitis-szel együttesen jelenik meg. A korpa pikkelyek nagyobbak, sárgásak és beleragadnak a hajba. A legtöbbször kisbabáknál és tinédzser fiúknál fordul elő, akiknél megemelkedett a tesztoszteronszint, túl sok az A-vitamin, vagy túl kevés a B-vitamin.

 

A korpás haj okai: 

1. leggyakoribb ok a napgomba (Malassezia furfur) túlszaporodása. Ez a gomba felelős a bőr természetes megújulásáért, ami négynapos ciklusokban megy végbe. Túl sok gomba a bőr túlzott megújulását eredményezi, és az elhalt rétegek hámlását. Ennek következtében észrevehetően több korpa képződik.

2. nem megfelelő életvitel 

3. nem megfelelő hajápoló kozmetikumok használata

4. agresszív hajformázás – gyakori fésülés, hajszárítás túl forró levegővel 

5. pszichikai megterhelés és stressz

6. megbetegedés, ami megváltoztatja a bőr állapotát 

7. hormonális változás.

 

A korpa ellen a legjobb védekezés az egészséges életmód, melybe az egészséges pszichikai jóllét.

Fektess be értékes és hatékony hajápoló kozmetikumokba, mint a sampon korpás hajra vagy tonik, fejbőrápoló. Válassz olyan sampont korpa ellen, amit gyakran használhatsz, így gyorsan és hatékonyan szabadulhatsz meg a korpától. A megfelelő samponnal a következő hatást érheted el: csökkenti a korpát, megállítja a korpa hámlását, megerősíti a fejbőrt, segít a fejbőr megújulásában, a haj ragyogó és selymes lesz.
A sampont korpásodás ellen úgy használd, mint a hagyományos sampont. Kétnaponta vizes hajra vidd fel és gyengéd mozdulatokkal masszírozd a sampont a fejbőrbe. A samponos hajat langyos vízzel öblítsd le, kerüld a forró vizet. A magas hőmérsékletet kerüld még a hajszárításkor is.
A zsíros korpa megszüntetése nem olyan nehéz feladat, mint első olvasásra gondolnánk. Rengeteg márka kínál zsíros korpa elleni sampont. Legyen a korpás haj újra élettel teli és ragyogó.
Lépj fel a korpás haj ellen és szüntesd meg a száraz fejbőrt. Ebben segítségedre lehet a száraz korpa elleni sampon. A zsíros korpa megszüntetésére használj az erre a problémára kifejlesztett készítményeket. Válogass weboldalunk széles kínálatából és szabadulj meg a korpától egyszer és mindenkorra.


 

Az oldal tetejére