Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hullámos haj, göndör haj

Rendezés:

A göndör vagy hullámos hajak általában vékonyabb szálúak, illetve sokkal sérülékenyebbek az egyenes hajhoz képest. Általában a göndör haj törékeny, hajlamos a kiszáradásra és természetes fénye elvesztésére. Kiszáradásra főleg a nagyon göndör hajnál kerül sor, amely a nem elegendő hajzsír termelésnek köszönhető, továbbá okozója lehet még, hogy a hajzsír nehezebben vonja be a göndör hajszálakat és ezért nem tudja védeni a hajszálakat a gyökerektől a végekig.

Gyakran probléma a kezelhetetlen göndör hajat akaratunk szerint formázni, főleg párás környezetben. Talán még sokan nem tudjátok, de a göndörséget a hajtüsző belső felépítése határozza meg. Ennek az az oka, hogyha a sejtek szabálytalanul nőnek, akkor a hajhagymák sem tudnak szimmetrikusak maradni, így a hajrostok egyedik alakot öltenek, ami meghatározza a haj göndörségét.
A göndörséget befolyásoló tényezők: 
- mennyire porózus a haj,
- mennyire vízhiányos a haj.

Az egyedi hajszerkezet azt eredményezi, hogy egyedi igényei is vannak a hajnak ápolás terén. A göndör hajnak sokkal több hidratálásra és definiálásra van szüksége, mint az egyenes tincseknek, amit úgy tudsz a legjobban megadni tincseidnek, hogy kifejezetten erre a hajtípusra készült professzionális termékkel ápolod, mint például L'OREAL CURL EXPRESSION, PAUL MITCHELL SPRING LOADED FRIZZ FIGHTING termékek.

Az oldal tetejére